Idegenforgalom – Zsana

Idegenforgalom

Idegenforgalmi lehetőségek a településen

 

A helyi és környékbeli lovas emberek körében hagyománya van a díjugrató lovas versenyeknek.

 

 

A település határában tanyasi holland kemping működik, ahova leginkább külföldi vendégek érkeznek.

A falut körülölelő kb. 4000 hektárnyi erdő alkalmas túrázásra, családi piknikekhez. A területen illetékes vadásztársaság közreműködésével nyúlra, fácánra, őzre, vaddisznóra, dámszarvasra lehet vadászni.

Az augusztus 20-i Falunapon a jellegzetes zsanai bográcsos birkapörköltet kóstolhatják meg a vendégek, míg szeptember utolsó hétvégéjén a hagyományőrző szüreti mulatságon táncolhatnak. Itt arra is alkalmuk nyílik, hogy megkóstolják az aranysárga homokon termelt borokat.

Internetezési lehetőség a művelődési ház könyvtárában.
Zsana 2006 szeptembere óta a szerbiai Kelebija községgel áll testvértelepülési kapcsolatban. Ez rendszeres látogatások formájában valósul meg a valójában nem is olyan távoli két falu között.

A kerékpáros turistáknak kedvelt útvonala a Kiskunhalas–Zsana–Harkakötöny–Kiskunhalas táv, amelyet bár kövesúton tehetnek meg végig, a forgalom azonban olyan csekély, hogy nem zavarja a nyugodt nézelődést. Különösen a Zsanáról induló Olajosok útja tartogat szép látnivalókat: régi tanyasi iskola kőkereszttel, birkanyájak, út mellett felugró nyulak, szarvasok és őzek, valamint régebbi és újabb tanyák.

Ez a keskeny út visz a gáztározóhoz is, amely ugyancsak nem mindennapi látvány.

 

 

 

Épített örökségünk térképe: itt