Egyesületeink – Zsana

Egyesületeink

Zsanai Népdalkör

2001 márciusában alakult a 13 főt számláló csoport, mára a községi rendezvények elmaradhatatlan szereplőivé váltak. Műsoraikat leginkább az alföldi betyárdalokból, népdalokból és katonanótákból állítják össze. Számos környékbeli karral tartanak fenn baráti kapcsolatot, amit a minden tavasszal megrendezett népzenei találkozóval erősítenek. Számos kiváló és arany minősítésük mellett a legbüszkébbek a 2011-ben kapott Zsana községért emlékéremre, amit a településért tett kiemelkedő közösségi munkájukért kaptak.

Csoport vezetője: Visnyeiné Fődi Irén

ZsMH Színjátszói

A csoport 2012-ben alakult a helyi művelődési házban. Létrejöttét az a hiány eredményezte, hogy a településen nem működött olyan színjátszó társulat, mely felnőtt amatőr színjátszók számára kínált volna lehetőséget a játékra.  Ez a színjátszó kör, melynek tagjait barátok alkotják, 6 állandó taggal és 6 beugróval készíti előadásait. A színjátszók több generációt vonultatnak fel, az idősebbek mellett az ifjú nemzedék is kiveszi a részét a színjátszás adta feladatokból. A csoport működésének célja a község kulturális életének színesítése, produkciók létrehozása, bemutatása, a saját előadásokon túl, felkérések teljesítése.  A színjátszó kör tagjai amatőrök, a színjátszást nem tanulták, de vannak köztük született tehetségek, akik rátermettségüket minden előadás alkalmával megerősítik, mert professzionális szinten képesek játszani. Ezek a talentumok nagy értéket képviselnek településünk életében, hiszen játékuk kimagaslik a darab színpadra állításakor, és eseményeink felejthetetlen színfoltjává válnak.

Csoport vezetője Paplógó Irén

Zsanai Vadásztársaság

1996-ban néhány lelkes alapító tag kezdeményezésével jött létre. Fő feladatuk a kis létszámú vadállomány felfejlesztése, illetve az élőhelyük bővítése, fejlesztése. Ennek következtében mára már őzre, gímszarvasra, dámszarvasra, vaddisznóra vadászhatnak. Az év során több alkalommal szerveznek társas rókavadászatot. Minden évben megrendezik a „Vadászjuniálist”, ahol koronglövő bajnokot avatnak. A vadászterület 8200 hektár, 10 leshellyel rendelkezik, az erdősültség 45%. A település körül elterülő erdős terület jó lehetőséget nyújt a turisták számára is természetjárásra és a környékre jellemző védett madarak megfigyelésére.

Cím, elérhetőség: Váradi Szilvia
6411 Zsana IV. körzet 23., telefon: 30/303-44-14

https://www.facebook.com/zsanaivadasztarsasag