Egyesületeink

Zsanai Népdalkör

2001 márciusában alakult a 15 főt számláló csoport, mára a községi rendezvények elmaradhatatlan szereplőivé váltak. Műsoraikat leginkább az alföldi betyárdalokból, népdalokból és katonanótákból állítják össze. A kórus a Vass Lajos Népzenei Szövetség által szervezett minősítőn bronz és ezüstfokozatot nyert el. Kiváló szólistájuk Krammer Jenő ugyanitt bronz minősítést kapott. A legbüszkébbek mégis a 2007-ben szerzett kiváló minősítésre.

Zsanai Hagyományőrző Asszonyok

2002 óta elevenítik fel a kézimunka hagyományokat. Mindenki a maga által kedvelt technikával készíti el a kiválasztott munkát. Felújítanak régi motívumokat, de szívesen foglalkoznak napjaink népművészeti elemeivel is. Aktív részesei a helyi és vidéki kézimunka kiállításoknak. Vezetőjük Lentner Jánosné. Ez a lelkes kis csapat gondozza a Gyűjtemények Házában felhalmozott, elődeink által használt tárgyakat.

Zsanai Vadásztársaság

1996-ban néhány lelkes alapító tag kezdeményezésével jött létre. Fő feladatuk a kis létszámú vadállomány felfejlesztése, illetve az élőhelyük bővítése, fejlesztése. Ennek következtében mára már őzre, gímszarvasra, dámszarvasra, vaddisznóra vadászhatnak. Az év során több alkalommal szerveznek társas rókavadászatot. Minden évben megrendezik a „Vadászjuniálist”, ahol koronglövő bajnokot avatnak. A vadászterület 8200 hektár, 10 leshellyel rendelkezik, az erdősültség 45%. A település körül elterülő erdős terület jó lehetőséget nyújt a turisták számára is természetjárásra és a környékre jellemző védett madarak megfigyelésére.

Cím, elérhetőség: Mészáros István, Simon Attila
6411 Zsana IV. körzet 23., telefon: 30/555-8071; 30/555-8071