Az MVM/NKM Társaságcsoport tájékoztatása az éves leolvasás változásával kapcsolatban

Az MVM/NKM Társaságcsoport nevében szeretném Önöket tájékoztatni az éves leolvasás változásával kapcsolatban, amely Önöket és lakosaikat is érinti.

A koronavírus terjedésének csökkentése, valamint munkatársaink és ügyfeleink egészségének védelme érdekében március 20-tól felfüggesztettük a fogyasztásmérők személyes, helyszíni leolvasását.

Az NKM Áramhálózati Kft. és az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt.  területén lévő felhasználási helyeken a hálózati elosztó társaságok külső partnere, a DL Kft. elkezdi az éves elszámoláshoz szükséges mérőállások begyűjtését. Azokat az ügyfeleinket fogják a megbízott DL Kft. munkatársai megkeresni, akik következő leolvasásának várható időpontja 2020. április 1. után esedékes. A DL Kft. munkatársai kizárólag a mérő adatait kérik, semmilyen ki- és befizetéssel járó tevékenységet nem végeznek!  Kérjük, segítsék partnerünk munkáját!

Azon ügyfeleink részére, akiket telefonon vagy e-mail üzenetben nem érnek el, az éves elszámoló számla becslés alapján készül.

A mérőóraállás-diktálásban érintett területek:

  • Az NKM Észak-Dél Földgázhálózati Zrt.

Győr-Moson-Sopron megye Vas megye, Komárom-Esztergom megye, Csongrád megye, Békés megye, Bács-Kiskun megye és részben Veszprém megye.

  • Az NKM Áramhálózati Kft.

Csongrád megye, Bács-Kiskun megye, Békés megye, Pest megye déli része